آشپزی

با نشاسته چی میشه درست کرد؟

نشاسته ماده­‌ای غذایی‌ست که کشف و استفاده آن در پخت‌وپز به حدود صدهزار سال پیش باز می­‌گردد. این ماده که در واقع زنجیره‌­ای متصل به هم از مولکول‌­های قند است، بخش قابل توجهی از گیاهان پر کاربرد از جمله برنج، ذرت، گندم، سیب‌­زمینی، لوبیا و… را تشکیل می‌­دهد. نشاسته خوراکی، منبعی غنی از فیبر، کلسیم، آهن و ویتامین ب است. موادی که بدن به استفاده­ از آن‌ها نیاز مبرم دارد. از خواص نشاسته می‌­توان به مواردی مانند: افزایش وزن، پیشگیری از سرطان، رفع اسهال و کمک به ریه و دستگاه تنفسی اشاره کرد.

نشاسته در فرهنگ­‌های غذایی سراسر دنیا نقشی پررنگ دارد. در ایران نیز این ماده در تهیه نان و انواع دسرهای خوش­مزه و پرطرفدار کاربرد زیادی دارد. انواع فرنی، حلوا، بستنی، دسر عربی، باسلوق، مسقطی، لرزانک و… از جمله خوراکی­‌های لذیذی هستند که با نشاسته درست می­‌شوند.

در این متن قصد داریم طرز تهیه خانگی چند دسر خوش­مزه بر پایه نشاسته را آموزش دهیم. اگر شما هم از طرفداران دسرهای لذیذ و خوش‌­خوراک نشاسته‌­ای هستید، تهیه آن­ها را به شما پیشنهاد می‌­کنیم. امیدواریم این دسرهای جذاب را درست کرده و از خوردن آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید. با ما در این مقاله از سری مقالات رستوران­‌کافه‌­های ارکیده همراه باشید.

با نشاسته چی میشه درست کرد؟

دسر نشاسته‌­ای ساده برای سرفه و گلودرد

این نوع از خوراکی که ساده‌­ترین نوع استفاده از نشاسته است، برای گرم نگاه داشتن بدن در زمستان و نیز رفع التهاب و سوزش گلو و گرفتگی صدا هنگام ابتلا به سرماخوردگی بسیار مفید است.

مواد لازم برای تهیه نشاسته برای رفع سرفه و گلودرد

ردیف مواد لازم میزان (به‌ازای یک نفر)
1 آب یا شیر یک پیمانه
2 پودر نشاسته گندم 3 قاشق غذاخوری
3 عسل 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه دسر نشاسته برای رفع سرفه و گلودرد

  • درون شیرجوش یک لیوان آب سرد و پودر نشاسته را بریزید.
  • نشاسته و آب یا شیر را خوب هم بزنید تا نشاسته به طور کامل در آب حل شود.
  • شیرجوش را روی حرارت ملایم قرار دهید تا مخلوط نشاسته با قوام و غلیظ شود.
  • وقتی نشاسته به غلظت دلخواه رسید، عسل را اضافه کرده و هم بزنید تا شیرین شود.
  • افزودن عسل اختیاری‌ست و برای خوش­مزه شدن به این دسر ساده اضافه می­‌شود.
  • دسر نشاسته‌ای ساده شما آماده‌ست. نوش جان!

پودینگ وانیلی با نشاسته

دسر پودینگ شیر و نشاسته وانیلی یک دسر ساده و بسیار خوش­مزه است که کودکان و بزرگسالان آن را دوست دارند و برای پذیرایی از مهمانان در ضیافت‌­های کوچک و بزرگ انتخابی جذاب و هوشمندانه است.

مواد لازم برای تهیه پودینگ وانیلی با نشاسته

ردیف مواد لازم میزان
1 شیر سه پیمانه
2 شکر یک دوم پیمانه
3 نشاسته یک چهارم پیمانه
4 عصاره وانیل یک و نیم قاشق چایخوری
5 نمک نوک قاشق چایخوری

طرز تهیه تهیه پودینگ وانیلی با نشاسته

  • دو و نیم پیمانه شیر را روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید.
  • شکر و نشاسته را به بقیه شیر افزوده و کاملا با هم مخلوط کنید.
  • مخلوط را به شیر در حال جوشیدن اضافه کرده و مداوم هم بزنید.
  • حدود ده دقیقه زمان لازم است تا طی هم زدن مخلوط روی حرارت به قوام مورد نظر برسد.
  • وانیل و نمک را در اواخر کار اضافه کنید.
  • وقتی مواد به غلظت مورد نظر رسید، حرارت را خاموش کرده، دسر را در ظرف بریزید تا خنک شود.
  • پودینگ وانیلی با نشاسته شما آماده‌ست. نوش جان!

مسقطی زعفرانی با نشاسته

مسقطی یکی از دسرهای سنتی و خوش­مزه ایرانی‌ست که اصالت آن به استان فارس برمی­‌گردد. این دسر مقوی و پر طرفدار را که بر پایه نشاسته تهیه می‌­شود، اغلب به شکل شیرینی در کنار چای مصرف می­‌کنند.

با نشاسته چی میشه درست کرد؟

مواد لازم برای تهیه مسقطی زعفرانی با نشاسته

ردیف مواد لازم میزان
1 شکر سه پیمانه
2 نشاسته گل و گلاب یک پیمانه
3 روغن 2 قاشق غذاخوری
4 آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
5 زعفران دم کرده، خلال پسته و بادام به میزان لازم

طرز تهیه مسقطی زعفرانی با نشاسته

  • نشاسته را در ظرفی با سه لیوان آب مخلوط کنید تا خوب در آب حل شود.
  • نشاسته حل شده در آب را از صافی بگذرانید تا یکدست شود.
  • چهار لیوان آب را با شکر و آبلیمو در قابلمه‌­ای مخلوط کنید.
  • مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر خوب در آب حل شود.
  • نشاسته حل شده را به قابلمه اضافه کنید.
  • مخلوط داخل قابلمه را مدام هم بزنید تا بدون ته گرفتن به قوام لازم برسد.
  • وقتی مایع به غلظت و شفافیت لازم رسید، زعفران دم‌کرده کافی به آن افزوده و باز هم بزنید.
  • حالا روغن و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا موادی یکدست و منسجم داشته باشید.
  • در این مرحله خلال بادام و پسته تفت داده را در مواد داخل قابلمه بریزید.
  • ظرفی را به عنوان قالب انتخاب کرده و ته آن را کاملا چرب کنید.
  • مواد مسقطی را داخل قالب ریخته و در یخچال بگذارید تا خود را بگیرد.
  • مسقطی را از یخچال بیرون آورده، از قالب خارج کرده و به شکل و اندازه دلخواه برش بزنید.
  • مسقطی زعفرانی با نشاسته شما آماده‌ست. نوش جان!

مطالعه مقالات با خرمالو چی می‌شه درست کرد، با لبو چی می‌شه درست کرد و با کدو تنبل چی می‌شه درست کرد را در مجله ارکیده به شما پیشنهاد می‌کنیم.

رستوران­‌کافه­‌های ارکیده با منویی متنوع، محیطی آراسته و زیبا، میزبان شماست. اگر به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز دارید می‌­توانید با شماره 09123141900 تماس بگیرید.

The post با نشاسته چی میشه درست کرد؟ appeared first on رستوران ارکیده.

مقاله اصلی

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا