کسب و کار

چرا باید از پد سلولزی در مرغداری استفاده کنیم؟

چرا باید از پد سلولزی در مرغداری استفاده کنیم؟

همان ‌طور که در فصل ‌های سرد سال توجه به گرمایش سالن‌های مرغداری اهمیت دارد، در ماه ‌های گرم نیز ایجاد سرمایش کافی مهم خواهد بود. بالا رفتن دما در سالن‌ های مرغداری منجر به کاهش راندمان رشد، افت تولید و حتی افزایش تلفات خواهد شد. به همین خاطر استفاده از پد سلولزی در مرغداری کاربردی است و امکان خنک ‌سازی سالن ‌های پرورش طیور را میسّر می سازد. در ادامه به اهمیت استفاده از پد سلولزی در مرغداری اشاره کرده و تاثیر آن در کاهش تنش گرمایی را توضیح خواهیم داد.

استفاده از پد سلولزی در مرغداری ‌ها

افزایش دما و رطوبت بالا منجر به بروز استرس گرمایی در پرندگان شده و مشکلاتی همچون افزایش فشار خون، تضعیف سیستم ایمنی و کاهش راندمان تولید را به همراه خواهد داشت. از آنجا که مرغ ‌ها غدد تعریق ندارند، در شرایط گرم و مرطوب، قادر به دفع حرارت اضافی از طریق تعریق نیستند و این امر موجب افزایش تنفس و در نهایت کاهش بهره ‌وری خواهد شد.

استفاده از پد سلولزی با بهره‌گیری از خاصیت تبخیری آب، دمای هوای ورودی را کاهش داده و محیطی عالی برای رشد طیور فراهم می‌کند. با توجه به اینکه دمای طبیعی بدن مرغ بالغ بین ۴۰.۶ تا ۴۱.۷ درجه سانتی‌گراد است، حفظ دمای سالن در محدوده ۲۰ تا ۲۸ درجه سانتی‌گراد مهم است.

ویژگی ‌های پد سلولزی در مرغداری

کاهش دمای هوا بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتی‌گراد و ایجاد محیطی مناسب برای رشد طیور

  • کمک به یکدست شدن اندازه تخم‌ مرغ‌ ها
  • کاهش مصرف برق به خاطر افت فشار کم
  • طول عمر بالا با فرسایش اندک و مقاومت زیاد
  • توزیع یکنواخت آب در سطح پد به دلیل خاصیت مویینگی بالا
  • جلوگیری از رشد باکتری‌ های مضر تنفسی، قارچ و جلبک
  • جلوگیری از ورود گرد و غبار به سالن و ایجاد هوای سالم ‌تر
  • رشد یکنواخت طیور و افزایش راندمان تولید
  • کاهش تنش گرمایی و بهبود سلامت پرندگان
  • قابل شستشو و تمیزکاری آسان بدون افت کارایی
  • ساختار منظم و مستحکم بدون افت ارتفاع
  • خروج گازهای سمی مانند دی‌اکسیدکربن و آمونیاک از سالن
  • نصب و راه ‌اندازی آسان بدون نیاز به تجهیزات پیچیده
  • امکان تولید در ابعاد و ضخامت‌ های مختلف مطابق نیاز سالن

قیمت پد سلولزی در مرغداری

قیمت پد سلولزی تحت تاثیر طول، عرض، ضخامت و کیفیت ساخت آن برآورد می شود. برای دریافت قیمت دقیق، لازم است مشخصات پدهای درخواستی خود را ارسال نمایید تا بتوانیم قیمت ‌ها را برای شما محاسبه کنیم.

برای خرید پدهای سلولزی کافیست سایز پد مورد نظر خود را مشخص نمایید تا مناسب ‌ترین پد برای نیاز شما تهیه شود.

نحوه قرارگیری پد و فن در سالن مرغداری

پد سلولزی در مرغداری به دو روش اصلی نصب می‌شوند:

نصب پدهای سلولزی در دیوار بزرگ سالن

پدهای سلولزی در دیوار بزرگ سالن مرغداری نصب می‌شوند و به صورت رو به روی هم قرار می‌گیرند. در طرف مقابل، فن هواکش در دیوار دیگر سالن نصب شده و هوا را به خارج از سالن هدایت می‌کند. در این شرایط، باد از درون پدها که در دو طرف سالن قرار دارند عبور کرده و مستقیما از فن خارج می‌شود. این عمل موجب تهویه مناسب و خنک شدن هوای سالن می‌شود که برای جلوگیری از تنش گرمایی طیور بسیار مؤثر است.

نصب پد و فن در روبروی هم

در این روش، پدهای سلولزی بزرگ بر روی یکی از دیوارهای سالن – عرض یا طول سالن- نصب می‌شوند. در کنار این پدها، یک پمپ آب مناسب نصب می‌گردد که با شروع به کار پمپ، پدها به شکل یکنواخت خیس می‌شوند. در ادامه فن هواکش در جهت مخالف پدها نصب می‌شود تا هوا از پدهای مرطوب عبور کرده و دمای داخل سالن کاهش پیدا کند.

خصوصیات پد سلولوزی مرغداری

پدهای سلولوزی مرغوب از کاغذ کرافت ساخته می‌شوند که درصد بالایی از آب را جذب می‌کنند و در افزایش راندمان سیستم سرمایش تبخیری نقش دارند.

کاغذ کرافت استفاده شده در پدهای سلولوزی دارای خاصیت مویینگی است که موجب توزیع یکنواخت آب در تمام سطوح پد می‌شود.

پدهای سلولوزی مرغوب دارای خاصیت خودشویی هستند که از رسوب‌گذاری مواد و آلودگی ‌ها روی سطح پد جلوگیری نموده و با حفظ کارایی پد برای مدت زمان طولانی‌تر قابل استفاده هستند.

ساختار خاص پدهای سلولوزی از ورود حشرات موذی به داخل سالن جلوگیری نموده و در حفظ محیط بهداشتی و سالم برای مرغداری مفید است.

به‌واسطه استفاده از کاغذ کرافت و مواد اولیه مرغوب، پدهای سلولوزی دارای خاصیت ایستایی بالا هستند و بدون تغییر شکل یا افت ارتفاع، عملکرد خود را حفظ می‌کنند.

پدهای سلولوزی مرغوب دارای طول عمر حداقل سه سال هستند که سبب کاهش هزینه‌های نگهداری و تعویض مکرر آنها می‌شود.

تفاوت پد سلولزی با پوشال برای مرغداری

پدهای سلولزی دارای ساختار هندسی منظم و محکم هستند که سبب می‌ شود ارتفاع آنها کاهش پیدا نکند و دوام بیشتری داشته باشند. این در حالی است که پوشال به مرور زمان دچار فرسایش شده و کارایی اولیه را ندارد.

تهویه پاک و بدون آلودگی از دیگر ویژگی پد های سلولزی به شمار می رود. در مقابل، پوشال آلودگی‌های تنفسی مانند گرد و غبار یا میکروب‌ ها را وارد محیط می کند.

در مقایسه با پدهای سلولزی که به دلیل وجود رزین، رشد قارچ و میکروارگانیسم ‌ها را مهار کرده و از آلودگی‌ های ناشی از این عوامل جلوگیری می‌کنند، در پوشال، این مشکل به مراتب بیشتر دیده می ‌شود.

پدهای سلولزی به خاطر حرکت دائم آب بر روی زوایای پد، سرعت رسوب ‌گذاری پایینی دارند اما پوشال به راحتی دچار رسوب و آلودگی می‌ گردد.

استفاده از پد سلولزی سبب صرفه ‌جویی در مصرف آب و برق می‌ شود. این پدها خنکی بیشتری ایجاد می‌کنند و مصرف آب و رطوبت کمتری نسبت به پوشال دارند.

لازم به ذکر است که نصب، شستشو و نگهداری پد سلولزی بسیار آسان ‌تر است و در دسترس بودن آن نیز راحت ‌تر از پوشال می ‌باشد.

پد سلولزی از بهترین تجهیزاتی است که می توانید برای مرغداری خود استفاده کنید. اگر دوست دارید که بیشتر با این تجهیزات آشنا شوید می توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

https://khorramcellulose.com/poultry-equipment/

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا