رپورتاژ

بخوانید: با 3 نوع فایر باکس و ویژگی‌های هر کدام آشنا شوید!

بخوانید: با 3 نوع فایر باکس و ویژگی‌های هر کدام آشنا شوید!

دسترسی به تجهیزات اطفای حریق در هنگام آتش سوزی به عنوان یک عامل حیاتی برای نجات جان و مال انسان‌ها شناخته می‌شود. متاسفانه بسیاری از اتفاقات ناگوار در اثر آتش سوزی، به دلیل تاخیر در امدادرسانی به افراد رخ می‌دهند و این موضوع ایجاب می‌کند تا در کلیه ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری به استفاده از سیستم‌های اطفای حریق هوشمند و دستی توجه زیادی شود. فایر باکس ، وسیله‌ای است که می‌تواند تجهیزات اطفای حریق دستی را در خود جای دهد. از این رو در هر فضایی که احتمال حریق وجود دارد، استفاده از این جعبه‌های آتش نشانی نیز می‌تواند ضرورت بسیار زیادی پیدا کند. به منظور تامین نیاز محیط‌های مختلف به این تجهیزات، آن‌ها با انواع مختلفی از جمله روکار، توکار و ایستاده عرضه می‌شوند که هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند.

آشنایی با فایر باکس و تجهیزات داخل آن

فایر باکس یا جعبه آتش نشانی، یکی از انواع تجهیزات مورد تایید سازمان آتش نشانی بوده که با هدف محافظت و دسترسی راحت‌تر به تجهیزات آتش نشانی مختلف استفاده می‌شود. جعبه‌های آتش نشانی در واقع جعبه‌هایی با سایزبندی متنوعی هستند که می‌توانند شلنگ‌های آتش نشانی، کپسول‌های اطفای حریق و تجهیزات مورد نیاز دیگر را در خود جای دهند. بسته به نیاز محیط، می‌توان فایر باکس‌ها را در جای مناسب که امکان دسترسی افراد مختلف به آن‌ها وجود دارد قرار داد. این جعبه‌ها باید حداکثر در فاصله 30 متری از یکدیگر برای دسترسی ساده‌تر قرار بگیرند.

آشنایی با فایر باکس و تجهیزات داخل آن

انواع جعبه آتش نشانی موجود

در بازار ایران برای تامین نیازهای صنایع مختلف و ساختمان‌ها، جعبه‌های آتش نشانی با تنوع بسیار زیادی ساخته می‌شوند. فارغ از جنس این جعبه‌های آتش نشانی که شامل فایبرگلاس و فلز هستند، از نظر نحوه نصب می‌توان آن‌ها را به سه دسته زیر تقسیم بندی نمود. بسته به نیاز هر یک از محیط‌ها، می‌توان این جعبه‌های آتش نشانی را استفاده کرد.

جعبه آتش نشانی روکار

متداول‌ترین و پرفروش‌ترین انواع جعبه‌های آتش نشانی موجود در بازار، جعبه آتش نشانی روکار است. این جعبه‌های آتش نشانی می‌توانند روی دیوار نصب شوند و امکان نصب و اجرای کپسول‌های آتش نشانی و شلنگ‌های اطفای حریق را فراهم کنند. به دلیل نصب روی دیوار، می‌توان آن ها را با سایزبندی دلخواه به اجرا درآورد و از تجهیزات مورد نیاز در داخل آن استفاده کرد. از جمله مزایا و معایب این محصولات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نصب سریع و بدون محدودیت: به دلیل نصب این نوع محصول روی دیوار، هیچ محدودیتی برای اجرای آن وجود ندارد و می‌توان در چند دقیقه با تجهیزات مناسب آن را روی دیوار و ستون نصب کرد.

  • ایجاد فضای اضافه روی دیوار: عیب جعبه آتش نشانی روکار، ایجاد فضای اضافه روی دیوار است. این موضوع احتمال برخورد افراد به آن را افزایش می‌دهد.

  • عدم نیاز به کارهای بنایی برای نصب: کلیه مراحل نصب جعبه‌های آتش نشانی روکار بدون نیاز به کارهای بنایی انجام می‌شوند. نیازی به حفر کردن دیوار و ستون برای نصب جعبه در داخل آن نیست.

  • دارای تنوع سایز: فایر باکس‌های روکار از نظر سایز تنوع زیادی دارند. حتی مشتری می‌تواند سایز مورد نظر را به صورت سفارشی انتخاب نماید.

جعبه آتش نشانی توکار

فایر باکس توکار فقط در شرایطی که در دیوار و یا ستون‌ها جای مناسبی برای قرار دادن جعبه آتش نشانی وجود داشته باشد، استفاده می‌شود. این محصولات دارای ظاهر زیبایی هستند و به دلیل نصب در داخل ستون و دیوار، ایمنی بسیار بالایی را به همراه دارند. به غیر از محدودیت نصب آن‌ها در پروژه‌های قدیمی، می‌توان این جعبه‌های آتش نشانی را در پروژه‌های مختلفی مورد استفاده قرار داد. از جمله ویژگی‌ها و مزایا و معایب این جعبه‌های آتش نشانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم اشغال فضای اضافه: فایر باکس‌های توکار فضای اضافه‌ای را اشغال نمی‌کنند و امکان برخورد افراد را به حداقل می‌رسانند. پنهان بودن آن‌ها، ایمنی این جعبه‌ها را افزایش می‌دهد.

  • نیاز به حفره توخالی برای نصب: باید حتما برای نصب فایر باکس توکار در داخل دیوار، ستون و هر جای دیگری، حفره توخالی وجود داشته باشد تا بتوان آن را به درستی نصب نمود.

  • زیبایی خاص و منحصر به فرد: این جعبه‌ها به دلیل اینکه در داخل دیوار قرار می‌گیرند، بسیار زیبا و منحصر به فرد هستند. امکان اجرای اقدامات تزئینی روی درب آن‌ها وجود دارد.

  • نیاز به استانداردهای خاص: برای نصب فایر باکس توکار، باید حتما سایز آن با استاندارد خاصی انتخاب شود. در واقع انتخاب سایز برای اجرای این تجهیزات از حساسیت بالایی برخوردار است و یک خطای کوچک، امکان نصب را مختل می‌کند.

جعبه آتش نشانی توکار

جعبه آتش نشانی ایستاده

یکی دیگر از انواع جعبه‌های آتش نشانی موجود که می‌تواند برای محیط‌های خاصی استفاده شود، فایر باکس ایستاده یا پایه دار است. این جعبه‌ها همانطور که از نامشان مشخص است، دارای 4 پایه در زیر خود هستند تا بتوان بدون نیاز به نصب روی دیوار، آن‌ها را مورد استفاده قرار داد. در شرایطی که امکان نصب آن‌ها روی دیوار وجود نداشته باشد، می‌توان از این جعبه‌ها استفاده نمود. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌ها این نوع جعبه آتش نشانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پرتابل و قابل حمل: مزیت فایر باکس ایستاده این است که می‌توان آن را در هر فضایی استفاده کرد. این جعبه‌های آتش نشانی پرتابل و قابل حمل هستند و امکان استفاده از آن‌ها در محیط‌های مختلف وجود دارد.

  • ارتفاع کم: ارتفاع کم فایر باکس ایستاده هم یک مزیت و هم یک عیب است. این ارتفاع دسترسی ساده برای افراد را فراهم می‌کند، اما احتمال برخورد و آسیب دیدگی را نیز افزایش می‌دهد.

  • در معرض آسیب دیدگی: به دلیل نصب نشدن این فایر باکس‌ها، آن‌ها در معرض آسیب‌های جدی مکانیکی و ضربه قرار دارند.

خرید و اجرای انواع فایر باکس از به سازان سرای مهر آهنگ

هر یک از انواع جعبه‌های آتش نشانی روکار، توکار و ایستاده می‌توانند کاربردهای مختلفی را در اختیار شما قرار دهند. بسته به نیاز محیط، می‌توان این محصولات را خریداری و در محل مورد نظر اجرا کرد. کیفیت مواد اولیه به کار رفته و ضخامت ورق‌های فلزی استفاده شده برای این تجهیزات تاثیر زیادی روی عملکرد آن‌ها دارند. به سازان سرای مهر آهنگ، امکان خرید و اجرای انواع جعبه آتش نشانی را با بهترین کیفیت به شما می‌دهد. می‌توانید برای استعلام قیمت و دریافت مشاوره خرید با شماره تلفن سایت bsma.ir در ارتباط باشید.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا