فروش گلوکز آزمایشگاهی، شرح خصوصیات و کاربردها
گلوکز یکی از مواد پر استفاده در آزمایشگاه های زیست شناسی بخصوص حوزه میکروبیولوژی است. این ماده در تهیه غالب محیط های کشت میکروبی به عنوان منبع انرژی بکار میرود. از برندهای معتبر که این ماده را تولید می کنند می توان به مرک میلیپور اشاره نمود. محصولات شرکت مرک همگی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند. Cas no مواد شیمیایی در تمامی محصولات این شرکت مطابق استاندارد جهانی شناسایی مواد شیمیایی درج می گردد.
مشخصات گلوکز
گلوکز یکی از نام آشناترین ترکیبات کربوهیدراتی است. این ماده دارای دو ایزومر نوری L-glucose و D-glucose می باشد که هر دو آنها فرمول شیمیایی یکسانی دارند. D-glucose شکل طبیعی گلوکز است و توسط گیاهان مختلف مانند ذرت تولید می گردد. اما L-glucose یک ماده ارگانیک سنتزی است که در طبیعت ساخته نمی شود بلکه در آزمایشگاه تولید میگردد.
موجودات زنده نمی توانند از فرم L-glucose برای تولید انرژی استفاده کنند. آنچه که در دنیای موجودات زنده برای تولید انرژی استفاده می شود D-glucose است. به همین دلیل در صنعت تولید مواد شیمیایی بخصوص تولید محیط های کشت از ایزومر D گلوکز استفاده می گردد.
گلوکز در شکل جامد خود بصورت پودری سفید رنگ و کریستالی می باشد که انحلال پذیری بالایی در آب دارد. نام دیگر این ماده که بسیار رایج است دکستروز است که به فرم D-glucose آن اشاره دارد.
گلوکز خالص در سطح صنعتی و تجاری با هیدرولیز آنزیمی تولید می گردد. برای این فرآیند از محصولات گیاهی که دارای مواد قندی بالایی هستند مانند ذرت، سیب زمینی، گندم و … استفاده می شود. با توجه به مصارف مختلف و فرآوان این ماده، تولید گلوکز توسط بسیاری از شرکتهای تجاری برای اهداف مختلف صورت می گیرد.
اهمیت کاربرد گلوکز
امروزه گلوکز در صنایع مختلف غذایی، دارویی و کارهای آزمایشگاهی به شکلهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در پزشکی قرص های D-glucose برای کنترل سطح قند خون بکار می روند تا مانع هیپوگلیسمی در افراد دچار دیابت شوند. همچنین برای تامین انرژی در افرادی که به هر دلیل نمی توانند غذا بخورند (مانند بیماران) از گلوکز استفاده می گردد.
در صنایع غذایی و تولید انواع نوشیدنی ها به عنوان یک ماده افزودنی بکار می رود. گلوکز در این صنایع می تواند به عنوان یک عامل طعم دهنده، غلیظ کننده و یا حفظ کننده رطوبت مورد استفاده قرار گیرد.
D-glucose بصورت گسترده در انواع کارهای آزمایشگاهی زیست شناسی مخصوصا میکروبیولوژی استفاده می گردد. گلوکز در واقع منبع سوخت و تولید انرژی برای ارگانیسم های مختلف می باشد. بسیاری از باکتری ها می توانند قندهای پیچیده تر را بشکنند و تولید انرژی کنند. اما اگر به محیط کشت آنها D-glucose اضافه گردد باکتریها بسیار سریع تر رشد می کنند.
D-glucose در تهیه محیط کشت هایی مانند (PDA)Potato Dextrose Agar ، Glucose Agar، Tryptone Peptone Glucose Yeast Extract، Violet Red Bile Glucose Agar و… استفاده می گردد.
همچنین از گلوکز در پروسه طراحی و ساخت انواع بیوسنسورها، سنسورهای الکتروشیمیایی و دیگر انواع سنسورها که برای تشخیص D-glucose و تعیین میزان سطح آن بکار می روند استفاده می شود.