تاس کباب مناسب برای رژیم
حتما برای شما پیش آمده که در روزی حوصله آشپزی ندارید در این اوقات به سراغ یک غذای ساده می روید.
آن غذای ساده تاس کباب نام دارد که امروز می خواهیم به طرز تهیه تاس کباب بپردازیم.
تاس کباب مناسب برای رژیم
تاس کباب یه غذای گوشتی است در میان مردم کشورهای ایران٬ ارمنستان و ترکیه محبوبیت بسیار بالایی دارد. این غذای لذیذ معمولا با برنج یا نان سرو میشود. اولین باری که دستور پخت تاس کباب مطرح شد٬ به دوره صفویان باز میگردد.
اصل این غذا با گوشت راسته گوسفندی تهیه میشود٬ اما در این سال ها از گوشت مرغ٬ بوقلمون و گیاهان نیز برای پخت تاس کباب استفاده میشود. این غذا بر خلاف تصور معمول کالری زیادی ندارد و پر از کربوهیدرات و پروتئین است. ۱۰۰ گرم تاس کباب حدود ۱۵۱ کالری دارد و برای مدت زمان طولانی میتواند شما را سیر نگه دارد.
جدول ارزش غذایی تاس کباب با گوشت | |
---|---|
ارزش غذایی | مقدار |
کربوهیدرات | ۱۷.۳ g |
پروتئین | ۱۴.۲ g |
چربی | ۲.۷g |
فیبر | ۴.۲g |
طرز تهیه تاس کباب با گوشت
معمولا تاس کباب را با گوشت تکهای درست میکنند٬ اما برای راحتی و افزایش سرعت پخت میتوانید از گوشت چرخ کرده استفاده کیند.
مواد لازم برای تهیه تاس کباب با گوشت
- ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
- ۱ عدد پیاز
- ۲ عدد سیب زمینی
- ۲ عدد گوجه فرنگی
- نمک٬ فلفل٬ زردچوبه به مقدار لازم
دستور پخت
- پیاز ها را رنده سپس آب پیاز را گرفته و آن را با کوشت چرخ کرده کاملا مخلوط کنید و ادویه ها را به آن اضافه کنید.
- در این بعد سیب زمینی را شسته و آن را در قطعات متوسط خرد کنید. می توانید گوجه فرنگی را خرد یا ورقهای خرد کنید.
- گوشت ها را کف دستتان پهن کنید. حواستان باشد آن را ضخیم نگیرید چون گوشت هنگام پخت خودش را جمع می کند پس بهتر است لایه های گوشت را نارک بگیرید
- پس از اینکه گوشت خوب سرخ شد سیب زمینی و گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.
- در این مرحله مقداری آب داخل ماهیتابه بریزید و در آن را ببنید تا محتویات داخل ماهیتابه خوب پخته شود.
طرز تهیه تاس کباب با گوشت تکهای
تاس کباب با گوشت تکهای از دوران قدیم به جا مانده است و به عنوان یک غذای مجلسی شناخته میشود.
مواد لازم برای تهیه تاس کباب با گوشت تکهای
- ۱ کیلو گوشت گوسفندی خرد شده
- ۲ عدد سیب زمینی
- ۲ عدد پیاز بزرگ
- ۳ عدد هویج
- ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
- ادویه به مقدار لازم
- ۲ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی
دستور پخت
- پیاز ها را ورقهای خرد کنید و در کف ماهیتابه بچنید. یادتان نرود که روغن اضافه کنید
- گوشتهای خرد شده را روی پیازها بچینید و نمک٬ فلفل٬ زردچوبه و هر ادویهای که دوست دارید روی آن بریزید.
- هویج و سیب زمینی را ورقهای و به صورت چهارقاچ برش بزنید و خرد کنید.
- نصب پیمانه آب را به همراه مقدار کمی نمک و فلفل داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- در قابلمه را ببندید و تا ۳ یا ۴ ساعت روی شعله کم قرار دهید تا محتویات آن خوب بپزد.
طرز تهیه تاس کباب گیاهی
تاس کباب را میتوان جوری تهیه کرد که بدون نیاز به گوشت باشد و فقط با سبزجات پخته شود.
مواد لازم برای تهیه تاس کباب گیاهی
- ۲عدد سیب زمینی
- ۳عدد گوجه فرنگی
- ۲عدد هویج
- ۱عدد پیاز
- ۱ کاسه نخود فرنگی
- نمک٬ فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
- ۱ قاشق غذا خوری روغن زیتون
دستور پخت تاس کباب گیاهی
- تمام سبزیجات را به صورت حلقهای خرد کنید. حواستان باشد که لایه ها را نازک برش دهید.
- کف ماهیتابه را چرب کنید و ۲ لایه پیاز را در کف بچینید. سپس سیب زمینی ها را روی آن گذاشته و ادویه ها را به ان اضافه کنید.
- لایه بعدی را با هویج پر کنید و مقداری نخود فرنگی به آن اضافه کنید. سپس گوجه فرنگی ها را با ادویه روی آن بچینید. میتوانید برای معطر شدن مقداری کره هم به آن اضافه کنید.
- در ظرف را بگزارید و اجازه دهید به مدت ۵۰ دقیقه روی شعله بسیار کم گاز بپزد. این مدل پخت نیازی به آب ندارد چون پیاز و گوجه آب می اندازند.
منبع : Parsinoo