رپورتاژ

بهترین غذای هندی چیست؟

تقریبا همه کسانی که تصمیم می‌گیرند به هند سفر کنند یک نگرانی مشترک در ذهن‌شان دارند: اینکه نکند غذاهای هندی بیش از حد تند باشد و با ذائقه‌شان سازگار نباشد. این نگرانی طبیعی است، چون هند سرزمین رنگ، عطر و ادویه‌هاست. اما نکته جالب اینجاست که بعضی از غذاهای معروف هندی، از نظر عطر و مزه شباهت زیادی به غذاهای ایرانی دارند. همین موضوع باعث می‌شود تجربه خوردن غذا در هند نه‌تنها عجیب نباشد، بلکه برای ایرانی‌ها لذیذ هم باشد. اگر شما هم قصد دارید در تور هند شرکت کنید، در ادامه مقاله قصد داریم چند مورد از غذاهای هندی را معرفی کنیم که مطابق ذائقه‌تان باشد.

بریانی
بریانی

بریانی غذای محبوب هندی‌هاست؛ این غذا با برنج، گوشت، زعفران و ادویه‌های معطر درست می‌شود. برای ما ایرانی‌ها که عاشق پلوهای مجلسی هستیم، بریانی تقریبا مثل چلوگوشت است اما با ادویه بیشتر! عطر زعفران، دارچین و هل در این غذا دقیقاً همان چیزی است که دل هر ایرانی را می‌برد.

غذای هندی دال

دال یکی از غذاهای ساده و خانگی هندی است که با عدس درست می‌شود. این غذای خوشمزه را معمولاً با کره و گاهی هم با شیر نارگیل می‌پزند. طعم اسن غذا کمی شبیه عدسی یا حتی عدس پلوی خودمان است. اگر به غذاهای سبک و مقوی علاقه دارید، دال می‌تواند یکی از خوشمزه‌ترین انتخاب‌هایتان در سفر به هند باشد.

باتر چیکن

مرغ کره‌ای یا باتر چیکن یکی از غذاهای خوش‌مزه و معروف هندی است. در این غذا تکه‌های مرغ در سسی از کره و گوجه پخته می‌شوند و طعمی نرم، خامه‌ای و خوش‌عطر دارند. برخلاف اسمش، این زیاد غذا زیاد تند نیست و برای ایرانی‌هایی که مرغ با سس دوست دارند، انتخاب خیلی خوبی است. طعمش چیزی بین خوراک مرغ با رب گوجه و غذاهای کره‌ای است، اما با عطر خاص و دل‌انگیز ادویه‌های هندی!

سمبوسه

سمبوسه
سمبوسه

سمبوسه در ایران هم از غذاهای محبوب خیابانی است، اما در هند کمی متفاوت‌تر درست می‌شود. در داخل سمبوسه های هندی معمولاً سیب‌زمینی، نخود و ادویه‌های ملایم استفاده می‌شود. بخاطر همین طعم آن  برای ما ایرانی‌ها آشناست. معمولاً سمبوسه را در هند به‌عنوان پیش‌غذا یا میان‌وعده سرو می‌کنند.

غذای هندی شله پنیر

شله پنیر از غذاهای گیاهی پرطرفدار هند است که با پنیر مخصوص هندی و سس گوجه پخته می‌شود. طعم خامه‌ای و نرم آن شبیه خوراک‌های خانگی ایرانی است و برای کسانی که به غذاهای کم‌ادویه علاقه دارند، انتخابی خوبی است.

غذای هندی مرغ تندوری

مرغ تندوری یکی از غذاهای خوش‌عطر و خوش‌طعم هندی است که با ترکیبی از دود، ادویه و گوشت مرغ درست می‌شود. برای تهیه این غذا، مرغ را در مخلوطی از ماست و ادویه‌های مختلف مزه‌دار می‌کنند و بعد داخل تنور مخصوص می‌پزند. همین روش پخت باعث می‌شود تکه‌های مرغ طعمی دودی پیدا کنند. اگر به جوجه‌کباب علاقه دارید، حتما یک‌بار مرغ تندوری را امتحان کنید، چون طعمش واقعاً خاص و لذیذ است.

غذای هندی ماسالا دوسا

ماسالا دوسا نوعی کرپ نازک است که از خمیر برنج و عدس تهیه می‌شود. درون آن مخلوطی از سیب‌زمینی و ادویه‌های ملایم قرار می‌گیرد. برای ایرانی‌ها این غذا ترکیبی از نان و کوکو به حساب می‌آید و بیشتر در وعده صبحانه یا عصرانه خورده می‌شود. این خوراک در جنوب هند بین مردم بسیار محبوب است.

غذای هندی کباب سیخ
غذای هندی کباب سیخ

کباب سیخ هندی از گوشت چرخ‌کرده تهیه می‌شود که با ادویه‌های مختلف مزه‌دار شده و روی سیخ کباب می‌شود. این غذا شباهت زیادی به کباب کوبیده ایرانی دارد، اما کمی معطرتر است و معمولا هم همراه نان یا برنج سرو می‌شود.

غذای هندی راجما چاول

راجما در واقع نوعی خوراک لوبیا است که با لوبیای قرمز، پیاز، گوجه و ادویه‌های ملایم پخته می‌شود و همراه برنج سرو می‌شود. برای ما ایرانی‌ها که با خوراک لوبیا چیتی یا لوبیا پلو آشنايي داريم، راجما مزه آشنایی دارد!

غذاي هندي آلو گوبي

آلو گوبی ترکیبی از سیب‌زمینی و گل‌کلم است که با زردچوبه، زیره و ادویه‌های دیگر تفت داده می‌شود. این غذا گیاهی، سبک و بسیار خوش‌عطر است. برای کسانی که به غذاهای بدون گوشت علاقه دارند، انتخابی عالی است و شباهت زیادی به خوراک سبزیجات ایرانی دارد.

سخن پایانی

در سفر به هند، نگران تندی غذاها نباشید چرا که  غذاهای هندی تنوع بسیار زیادی دارند. از نان نان و بریانی گرفته تا دال همگی از خوشمزه‌ترین غذاهای هندی هستند. اگر اهل غذاهای گوشتی باشید می‌توانید مرغ تندوری، باتر چیکن یا کباب سیخ را امتحان کنید. اما اگر گیاه‌خوار هستید، غذاهایی مثل آلو گوبی، شله پنیر یا راجما چاول را انتخاب کنید. در میان همه این طعم‌ها، شباهت بعضی از غذاهای هندی به خوراک‌های ایرانی مثل چلو گوشت، عدس‌پلو یا سمبوسه باعث می‌شود تجربه غذا خوردن در هند برای ایرانی‌ها بسیار دل‌پذیر و آشنا باشد.

سوالات متداول

۱- آیا غذاهای هندی برای ذائقه ایرانی ها مناسب است؟

مرغ تندوری، کباب سیخی و سمبوسه از خوشمزه‌ترین غذاهای هندی هستند که طعمشان شباهت زیادی به غذاهای ایرانی دارد.

۲- کدام غذاهای هندی با ذائقه ایرانی‌ها سازگارتر هستند؟

مرغ تندوری، کباب سیخ و سمبوسه بیشترین سازگاری را با ذائقه ایرانیان دارند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دکمه بازگشت به بالا