پلاستر وال مش چیست؟ تفاوت پلاستر سیمانی و پلاستر گچی در وال مش

مهار دیوارهای غیر باربر داخلی و پیرامونی از چندین سال پیش اهمیت بسیار زیادی داشته و دارد، اما زمانی مهندسان و پیمانکاران با اهمیت این موضوع بیشتر آشنا شدند که زلزله سر پل ذهاب اتفاق افتاد. زلزلهای که متاسفانه با وجود اینکه اسکلت اصلی سازه ساختمانها را دچار آسیب نکرد، اما با تخریب دیوارهای غیر باربر توانست مشکلات جدی را به وجود آورد و جان بسیاری از هموطنان را بگیرد. از همان زمان تغییرات انبوهی در استانداردها و آیین نامههای تخصصی وال پست به کار گرفته شد و روشی جدید به نام وال مش معرفی گردید. وال مش به قدری توانست محبوبیت زیادی بین مهندسان پیدا کند که حتی در پیوست ششم استاندارد 2800 به عنوان جایگزین اقتصادی وال پست معرفی شد. وال مش که از ترکیب پلاستر وال مش (پلاستر سیمانی یا پلاستر گچی)، توری فایبرگلاس و نبشیهای گالوانیزه است، میتواند به عنوان یک راه حل اقتصادی و کارآمد شناخته شود. این سیستم با ترکیب کامپوزیتی توری فایبرگلاس و پلاستر و اجرا به صورت نواری یا فول مش، میتواند انتخابی عالی برای مهار لرزهای ساختمانها و جلوگیری از آسیب به آنها در برابر نیروهای مختلف باد و زلزله است.
پلاستر وال مش چیست؟
برای اینکه بتوان به سیستم وال مش به عنوان مهار لرزهای دیوارهای پیرامونی و غیر سازهای اعتماد نمود، نیاز به استفاده از اجزای مختلفی است که یکی از مهمترین آنها پلاستر وال مش میباشد. پلاستر وال مش در کنار توری و نبشی وال مش استفاده میشود. پلاسترها وظیفه مدفون کردن توری وال مش را برعهده دارند تا ساختارر کامپوزیتی میان توری فایبرگلاس و پلاستر وال مش ایجاد شود. به دلیل تفاوت در نوع مش فایبرگلاس استفاده شده، این پلاسترها را میتوان به دو گروه پلاستر سیمانی و گچی تقسیم بندی کرد که بسته به محل اجرای وال مش لازم است که از نوع پلاستر مناسب استفاده نمود.
چرا در وال مش از پلاستر سیمانی یا گچی استفاده میشود؟
مش فایبرگلاس به عنوان اصلیترین بخش در وال مش شناخته میشود که باید با فاصله مشخص به صورت نواری و یا فول مش روی دیوار قرار بگیرد. برای تثبیت این توری روی دیوار نیازی به استفاده از چسب نیست و تنها پلاستر سیمانی یا گچی است که وظیفه چسبندگی توری روی دیوار میشود. در واقع پلاستر وال مش وظیفه دارد که با تثبیت توری وال مش روی دیوار، عملکرد آن را بهبود ببخشد. ضمن اینکه مجموعه پلاستر سیمانی و گچی و توری و مش فایبرگلاس باعث افزایش ظرفیت باربری و ایجاد مقاومت بالاتر در دیوارها شده و آنها را در برابر بارهای وارده ناشی از زلزله و باد ایمن میکند. با ترکیب صحیح و اجرای مجموعه پلاستر گچی و سیمانی و توری فایبرگلاس، نیازی به اجرای وادار و میلگرد بستر که در وال پست اجرا میگردند، نمیباشد.
مزایای استفاده از پلاستر سیمانی و گچی در اجرای وال مش دیوار
استفاده از پلاستر گچی و سیمانی برای اجرای وال مش، نقش مهمی را در بهینه سازی زمان و هزینه دارد. ضمن اینکه مهار لرزهای دیوارها با وجود پلاستر وال مش و مش فایبرگلاس به بهترین شکل انجام میشود، میتوان از افزایش بار مرده ساختمانها جلوگیری کرد. از جمله مهمترین مزایای استفاده از پلاستر وال مش و مش فایبرگلاس برای اجرای وال مش شامل:
- کاهش هزینه مهار دیوار داخلی و پیرامونی در مقایسه با وال پست: هزینه خرید پلاستر گچی و سیمانی، مش فایبرگلاس و نبشیهای گالوانیزه برای وال مش بسیار پایینتر از تجهیزات وال پست است. حذف وادارهای قائم و افقی و میلگرد بستر میتواند هزینه اجرا را به شدت کاهش دهد. ضمن اینکه برای اجرای وال مش نیازی به استخدام نیروهای متخصص نیست و میتوان با نیروهای نیمه متخصص و هزینه اجرایی کمتر، شاهد اجرای صحیح آنها بود.
- افزایش سرعت مهار دیوار داخلی و پیرامونی در مقایسه با وال پست: سرعت مهار دیوار داخلی و پیرامونی در مقایسه با وال پست بسیار بیشتر است. حذف اجزای فلزی که باید در داخل دیوار قرار بگیرند و اجرای وال مش پس از دیوارچینی بدون هیچ گونه فرآیند پیچیدهای، سرعت اجرای این سیستم را بالا میبرد. ضمن اینکه کل مراحل مهار دیوارهای داخلی و پیرامونی پس از دیوارچینی انجام میشوند و نیازی به هیچ تغییری در فرآیند دیوارچینی نیست.
- سهولت اجرا در مقایسه با وادار: دیتیلهای اجرایی برای پلاستر گچی و سیمانی که با توری فایبرگلاس ترکیب میشوند، بسیار سادهتر از وادارها و میلگردهای بستر هستند که باید در داخل دیوار قرار بگیرند. حذف وادار قائم و افقی و میلگرد بستر ضمن کاهش بار وارده به ساختمان، میتواند پیچیدگیهای اجرایی را به خصوص برای پروژههای بزرگ کاهش دهد. این به نفع کارفرمایان و پیمانکاران بوده و هزینههای اجرایی را به حداقل میرساند.
- امکان اجرا در دیوارهای بدون وال پست و بدون تخریب: امکان اجرای پلاستر وال مش روی دیوارهایی که بدون وال پست هستند، بدون نیاز به هیچ گونه تخریبی وجود دارد. تنها کافیست که پلاستر و مش فایبرگلاس به صورت صحیح روی دیوار قرار بگیرند. این موضوع به خصوص برای پروژههای بازسازی یا پروژههایی که وال پست با خطا در آنها اجرا شده است، مفید خواهد بود.
راهنمای فنی خرید پلاستر مخصوص وال مش برای پروژههای ساختمانی
از آنجایی که پلاستر وال مش به عنوان یکی از اجزای کلیدی در سیستم وال مش شناخته میشود، نقش بسیار مهمی را در عملکرد این سیستم و دوام آن دارد. این نوع پلاستر به دو دسته پلاستر سیمانی و پلاستر گچی تقسیمبندی میشود. برای پلاستر گچی باید از توری فایبرگلاس معمولی استفاده کرد و برای پلاستر سیمانی ضروری است که از مش فایبرگلاس AR (مقاوم به قلیا) استفاده نمود. مطابق با آیین نامهها و استانداردهای تعیین شده، لازم است که حتما برای خرید پلاستر وال مش به یک سری نکات فنی توجه داشت که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
- مقاومت فشاری: حداقل مقاومت فشاری پلاستر سیمانی مطابق با آیین نامهها باید 30 مگاپاسکال باشد. از خرید پلاسترهای وال مش که کمتر از این میزان مقاومت دارند خودداری کنید.
- الزام استفاده از پلاستر سیمانی در نما: برای نما ضروری است که از پلاستر سیمانی استفاده شود. از آنجایی که پلاستر سیمانی باعث ایجاد محیط قلیایی میگردد، بنابراین حتما باید از مش مقاوم به قلیا یا AR استفاده شود تا در برابر خوردگی مقاومت کرده و دچار مشکلات جدی نشود.
- استفاده از پلاستر گچی در فضای داخلی: پلاستر گچی را میتوان در فضای داخلی ساختمان و به شرط عدم وجود قلیا استفاده نمود. این نوع پلاستر قابلیت اجرا با مش فایبرگلاس معمولی یا E-GLASS را دارد تا بتوان هزینههای اجرای پلاستر را به حداقل رساند.
- سازگاری پلاستر وال مش با مش فایبرگلاس و شرایط محیطی: پلاستر وال مش باید با نوع مش استفاده شده سازگاری داشته باشد. پلاستر گچی مناسب با توری فایبرگلاس معمولی یا E-GLASS است و پلاستر سیمانی مناسب استفاده با مش فایبرگلاس مقاوم به قلیاست. ناگفته نماند که حتی کاهش خاصیت قلیایی پلاستر سیمانی برای اجرا با توری فایبرگلاس معمولی کافی نبوده و ضروری است که حتما از مش فایبرگلاس AR با حداقل 16 درصد زیرکونیا استفاده شود.
- ضخامت پلاستر برای اجرا: مطابق با آیین نامه اجرای وال مش، ضروری است که پلاستر وال مش با ضخامت مناسب اجرا گردد. حداقل ضخامت 15 میلی متر (1.5 سانتی متر) و حداکثر ضخامت 20 میلی متر (2 سانتی متر) در نظر گرفته شده است.
- نسبت سیمان و سنگ دانه: نکته مهم دیگری که برای خرید پلاستر وال مش باید به آن توجه داشت، نسبت سیمان و سنگ دانه است که در آیین نامه به صورت 1 به 2 در نظر گرفته میشود.
مقایسه قیمت پلاستر سیمانی و گچی در بازار وال مش ایران
قیمت پلاستر گچی و سیمانی به دلیل ترکیبات متفاوت به کار رفته در آنها در بازار وال مش ایران، متفاوت است. پلاستر سیمانی عمدتا قیمت بالاتری نسبت به پلاستر گچی دارد. بنابراین، در صورتی که پلاستر سیمانی انتخاب شود، به ازای هر متر مربع باید هزینه بیشتری نیز پرداخت گردد. با این حال در مجموع برندهای تولید کننده پلاستر سیمانی و گچی همگی روی قیمت پلاستر تاثیرگذارند و باید مطابق با آنها قیمت را استعلام گرفت.
چطور از پلاستر گچی و سیمانی در اجرای وال مش استفاده کنیم؟
در ابتدا باید توجه کنید که نگهداری و انبار پلاستر وال مش باید با حساسیت زیادی انجام شود و تا هنگام اجرای پلاستر شاهد مشکل و خطاهایی اجرایی نباشید. بدین منظور باید حتما برگه اطلاعات فنی و توضیحات تامین کننده در نظر گرفته شود. پس از انبار و نگهداری صحیح، لازم است که پلاستر بر اساس اطلاعات برگه فنی محصول آماده شود. هم پلاستر گچی و هم پلاستر سیمانی هر دو با ترکیب آب رقیق و آماده میشوند.
برای اجرای پلاستر وال مش دقت شود که باید آن را در دو مرحله اجرا نمود. اولین مرحله لایه اول است که روی دیوار اجرا میگردد و سپس توری روی ان قرار میگیرد. دومین مرحله پس از قرارگیری توری فایبرگلاس روی آن انجام میشود تا کاملا توری را بپوشاند. اجرای پلاستر سیمانی و گچی معمولا به صورت دستی انجام میشود. ضخامت نهایی باید مطابق با مشخصات فنی آیین نامهها بین 15 تا 20 میلی متر باشد که در مجموع ضخامت 2 سانتی متر بیشتر پیشنهاد میشود.
نکات مهم برای تشخیص کیفیت پلاستر وال مش پیش از خرید
پلاستر وال مش به عنوان جزء مهم در وال مش که نقش مهمی را در دوام آن ایفا میکند، شناخته میشود. پلاسترها باید مطابق با ضوابط آیین نامهای تولید و عرضه شوند. برای بررسی و تشخیص کیفیت پلاستر ضروری است که برگه اطلاعات فنی این محصول را از فروشنده دریافت کنید و با مشخصات مورد نیاز و آیین نامهها تطبیق دهید. ضمن اینکه برای خرید عمده میتوانید یک نمونه پلاستر از فروشنده دریافت نمایید و روی آن تست کشش، مقاومت و سایر ویژگیهای مهم را انجام دهید.
مزایای خرید پلاستر سیمانی و پلاستر گچی بهصورت مستقیم از تولیدکننده
خرید پلاستر سیمانی و گچی به صورت مستقیم از تولید کننده میتواند نقش بسیار مهمی را در صرفه جویی هزینههای اجرای وال مش داشته باشد. در واقع بخش زیادی از هزینه وال مش، مربوط به پلاستر وال مش بوده و اگر مشتریان بتوانند قیمت تمام شده خرید این محصول را پایین بیاورند، قادر به کاهش هزینه کل وال مش خواهند بود. ضمن اینکه تولید کنندگان معمولا توجه ویژهای به کیفیت محصولات خود دارند و به دلیل عرضه بدون واسطه، محصولات خود را با ضمانت به مشتریان میفروشند. بنابراین، توصیه میشود که پیمانکاران و کارفرمایان برای خرید پلاستر سیمانی و گچی به صورت مستقیم از تولید کننده معتبر و دارای استانداردهای فنی کمک بگیرند.
فروش ویژه پلاستر سیمانی و گچی مخصوص اجرای وال مش دیوار
اجرای وال مش دیوار نیازمند مصالح باکیفیت که مطابق با استانداردها و آیین نامهها هستند، میباشد. پلاستر گچی و سیمانی نیز جزء مهمترین مصالح محسوب میشوند که باید مطابق با نیاز پروژه خریداری و اجرا گردند. در صورت نیاز به خرید پلاستر سیمانی و گچی جهت اجرای وال مش مطابق با قوانین میتوانید از شرکت وال مش که به صورت تخصصی در زمینه فروش تجهیزات وال مش از جمله مش و پلاستر وال مش فعال است، کمک بگیرید. شرکت وال مش به سراسر کشور ایران ارسال دارد و تمامی محصولات خود را با مطابق با استانداردهای موجود تولید و به بازار عرضه میکند. بنابراین، در هر یک از شهرهای ایران که حضور دارید میتوانید برای خرید پلاستر گچی و سیمانی همین حالا از طریق این شرکت اقدام کرده و محصولات را با برگه و مشخصات فنی دریافت نمایید.
راه های ارتباطی شرکت وال مش:
شماره تماس شرکت وال مش: 86124543-021