اقتصادی

خودرو های پرتیراژها پس از افزایش‌ رسمی قیمت‌ها چند؟

اوایل هفته‌ای که گذشت بالاخره میزان افزایش قیمت محصولات خودروسازان بزرگ به صورت رسمی اعلام و اطلاع‌رسانی شد که بر اساس آن متوسط ۲۹ درصد (بین ۱۰ تا ۴۲ درصد) قیمت محصولات خودروهای داخلی افزایش پیدا کرد و به گفته فعالان این صنعت به‌ نوعی اصلاح شد.

به اعتقاد کارشناسان و فعالان صنعت خودرو و بازار آن، این اصلاح قیمت‌ خودروها درب کارخانه و واقعی‌تر شدن قیمت‌ها که منجر به کاهش اختلاف بسیار قیمت‌ها در بازار آزاد می‌شود، سودای دلالی‌ها را کمتر و مصرف‌کننده را واقعی‌تر می‌کند. در حقیقت نگاه سرمایه‌ای از خودرو برداشته و این محصول به جایگاه کالایی و مصرفی خود باز خواهد گشت.

همچنین فعالان این صنعت معتقدند که افزایش قیمت خودروها درب کارخانه، قاعدتا تاثیری در قیمت بازار آزاد ندارد و در حقیقت تعیین‌کننده قیمت‌ها در بازار آزاد نوسان نرخ ارز و البته میزان عرضه و تقاضاست.

بارها رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران طی سال‌های اخیر بر موضوع عرضه خودرو توسط خودروسازان و تاثیر آن بر بازار آزاد تاکید و تصریح کرده است: میزان عرضه به بازار یکی از مهمترین پارامترهایی است که بر قیمت خودروها در بازار تاثیر شگرف دارد. طی سال‌های اخیر و سال گذشته، آمار نشان می‌دهد که تعداد خودروهای فاکتور شده متناسب با میزان تقاضا نبوده و نسبت به تقاضای بازار بسیار کمتر بوده است. همین موضوع تاثیرگذار بر روند صعودی قیمت‌ها در بازار خودرو بوده است. ضمن اینکه ثابت نگه داشتن قیمت محصولات درب کارخانه طی حدودا یکسال و نیم (از آذر ۱۴۰۰ تا فروردین ۱۴۰۲)، منجر به کاهش قیمت‌ها در بازار که نشد، بلکه افزایش را هم رقم زد و عرضه پاسخگوی تقاضا نبوده است.

اما پس از اصلاح قیمت‌ها، وی ابراز امیدواری کرد که با نزدیک شدن قیمت‌ کارخانه به قیمت بازار، در کنار برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای افزایش تولید عرضه نیز افزایشی و بازار آرامش بیشتری را تجربه کند و از التهاب به‌دور باشد.

امیرحسن کاکایی- کارشناس صنعت و بازار خودرو کشور- نیز علت روند صعودی افزایش قیمت‌ها در بازار آزاد را (پس از اصلاح قیمت‌های رسمی)، با تاکید بر اینکه افزایش قیمت خودروها در بازار لزوماً ارتباطی با موضوع اصلاح قیمت‌ها و حواشی پیش از آن (پاسکاری نهادها در اعلام و اطلاع‌رسانی میزان افزایش قیمت‌ها)، نداشته، اظهار کرد: افزایش جهشی قیمت خودروها در بازار، لزوما ارتباطی با موضوعات اخیر پیرامون قیمت‌گذاری خودروها ندارد و در حقیقت به سبب نوسان نرخ ارز بوده و هست. در حالت عادی، زمانی که نرخ ارز نوسان افزایشی دارد، قیمت خودرو هم صعودی می‌شود.

بر اساس آخرین معاملات رسمی روز گذشته (پنجشنبه ۲۴ فروردین ماه) که اولین هفته پس از افزایش رسمی قیمت محصولات خودروسازان بوده است، پرتیراژهای خودروسازان به شرح زیر معامله شده‌اند:

خودروها قیمت (میلیون تومان)
۲۰۶ تیپ ۲ ۶۲۵
۲۰۷ دستی ۹۴۰
۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۱۴۵
دنا معمولی ۷۵۰
دنا اتوماتیک یک میلیارد و ۱۱۰
تارا دستی ۸۶۰
تارا اتوماتیک یک میلیارد و ۹۸
پارس سال ۶۴۸
راناپلاس ۶۲۵
سورن ۷۰۳
هایما S۵ یک میلیارد و ۶۹۵
هایما S۷ یک میلیارد و ۸۸۵
پراید ۱۳۱ ۳۶۵
تیبا ۴۰۴
تیبا ۲ ۴۱۰
ساینا S ۴۱۳
کوییک دنده‌ای ۴۰۹
کوییک اتوماتیک ۵۲۹
شاهین ۷۴۳

گفتنی است که قیمت‌ها از سوی تعدادی از نمایشگاه‌داران اخذ شده است.

بیشتر بخوانید:

  • ارزانترین خودرو سایپا ۳۳۵ میلیون قیمت خورد + جدول کامل خودروهای سایپا

۴۶۲۱۷

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا